Happy Retreat · Svenstavik & Vemdalen · ÅTERHÄMTNING, GLÄDJE OCH ENERGI
harliga-harjedalen.700x933

Mitt bästa tips för återhämtning

Har du som jag en längtan efter en paus, vila och återhämtning, men har svårt att just nu ta dig några extra dagar för det. Ta då del av mitt bästa återhämtningstips längst ner här på sidan. Jag känner mig alltid så mycket lugnare och mer grundad efter den övningen. Den enda utrustning du behöver är en rejälare filt som håller fukten borta. Det räcker med 15 min, sedan är åtminstone jag som ny.
yoga.700x1002

Morgonyoga på Vemdalsskalets Högfjällshotell

Förutom att hålla yoga i den nyöppnade yogastudion Happy Retreat Svenstavik håller jag Morgonyoga ons 3 - lör 6 nov på Högfjällshotellet på Vemdalsskalet. Om du råkar vara där, så är du varmt välkommen att delta. Yoga är också är ett utmärkt sätt för återhämtning. Läs mer och boka din plats på happyretreat.se.
margaretha.aterhamtning.700x1002

Maggans återhämtningstips

Ha på varma, sköna kläder och gå ut i naturen - i en park, i skogen, på en strand och hitta en lite mer avskild plats. Bred ut din filt, lägg dig ner och slut ögonen.
Känn efter hur det känns att ligga där du ligger. Är det slätt, knöligt, mjukt, hårt. Tänk, oavsett underlaget att du är hållen i en stor varm famn och kan slappna av.
Andas in och ut genom näsan känn hur det luktar på den den plats du ligger, försök identifiera vad det är, utan att titta. Släpp sedan ditt luktsinne och gå vidare till hörseln.

Lyssna på alla ljud och identifiera vad det är du hör. Släpp sedan alla ljudintryck. Känn hur lugnet sprider sig i din kropp, hur du sjunker djupare ner i marken och hör ihop med jorden och att det är så det ska vara.

Ligg sedan och följ ditt andetags väg in och ut genom näsan. När tankar kommer, låt dom bara passera och återgå till att fokusera på andetaget. Hur känns luften, är den kall eller varm? Var landar ditt andetag, i halsen, i bröstet, i magen?

Ta sedan några djupa andetag, in genom näsan och ut genom munnen. Öppna ögonen och ligg kvar och ta in det stora ofantliga ovan dig. Känn in hur det känns i dig just nu, i din kropp och i ditt sinne. När du känner dig redo, kom sakta upp, sitt en stund och res dig.

Närhelst du behöver lite återhämtning kan du titta upp på himlen och återskapa känslan du hade när du låg där på filten och tittade upp i himlen.

Ha det så gott och jag hoppas vi ses på Vemdalsskalet och/eller i Svenstavik 💚
/Margaretha Lindbäck, grundare Happy Retreat
facebook instagram