Happy Retreat – Kundaliniyogaklasser

Kundaliniyogaklasser

Svenstavik – enstaka klasser, olika tider.
Pris 190 kr, med klippkort 160 kr/klass.

Boka när det passar dig. Här finns morgon-, lunch- och kvällsklasser. Veckor när jag är i Svenstavik blir det ett antal att välja på och planen är att jag är här varannan vecka.

Det kommer vara olika kriyor (yogapass) varje dag. När jag har flera klasser per dag, blir det samma kriya (yogapass) alla klasser den dagen.

Har du några funderingar, hör gärna av dig. Mina kontaktuppgifter hittar du här på hemsidan. Hälsningar /Margaretha

När du kommer in i vårt bokningssystem och ser Kalender så bläddra fram till vår första ordinarie yogaklass som är tisdagen 19 oktober. Klicka sedan på klassen du är intresserad av så kan du läsa mer och logga in/skapa konto i vårt bokningssystem/webbutik för att kunna köpa biljett/klippkort och boka plats.

Två tända ljus och blommor framför en yogande kvinna

Mer om Kundaliniyoga

Kundaliniyoga brukar kallas medvetenhetens yoga eftersom den oftast fokuserar mer på sinnet än på den fysiska kroppen. Den kännetecknas av att den både är dynamisk och energigivande. Den har  ett stort fokus på andningen och på att bemästra sinnet snarare än den fysiska kroppen.

Vikten ligger på att frigöra energi i kroppen för att skapa balans inom oss. Det är en form av yoga som använder sig av flera moment på en och samma gång, en övning kan exempelvis innehålla både en kroppsställning, handposition, kroppslås samt ögonfokus och mantra, vilket gör den extra kraftfull.

Att tänka på när du tränar kundaliniyoga

Det är en kraftfull yogaform som påverkar kropp, sinne och själ, börja försiktigt!

Andningstekniker kan ta tid att lära sig. Ha tålamod och ta ett steg i taget.

Låt dig inte skrämmas av mantran och sång. Du kan bara sitta med och lyssna till en början om du inte känner dig bekväm att delta.

Så här går en Kundaliniyogaklass till

En Kundaliniyogaklass består av fem ytterligare delar förutom själva yogapasset som i Kundaliniyoga kallas Kriyan.

Intoning
Vi tonar in med mantrat ONG NAMO GURU DEV NAMO tre gånger. Mantrat betyder ”Jag hälsar den obegränsade kreativa kraften och den inre visdomen som för mig från mörker till ljus”.

Uppvärmning
Eventuellt börjar vi med några uppvärmningsövningar innan yogapasset, t ex någon andningsövning, mirakelböjen, ryggflex

Kriyan (yogapasset)
Nu börjar själva passet. Inom kundaliniyogan består ett yogapass av en serie övningar (1-30 st) som görs i en viss ordning för att uppnå en viss effekt. Yogaövningarna är oftast mellan 1-3 minuter långa.

Avspänning – den långa vilan
Nu kommer en stunds vila på cirka 15-20 minuter då effekterna från yogapasset integreras i hela dig.

Meditation
Nu är det dags för någon form av meditation (för det mesta någon mantrameditation med rörelse eller speciell mudra – handposition)

Uttoning
Vi tonar ut med mantrat SAT NAM tre gånger. Mantrat betyder ”Jag är sann” eller ”Sanning är min identitet”.

Scroll to Top