Bakgrund till Happy Retreat

För mig personligen innebär Happy Retreat att alla pusselbitar i mitt liv fallit på plats. Som matminnen från min mormors gård med jämtländsk mat från jord och skog. Ett tidigt intresse för hälsa och att må bra, även om det då ansågs lite udda och konstigt. En fascination av det digitalas möjligheter. Min egen nyfikenhet och livets prövningar som har lett till att jag provat många olika behandlingar och konsultationer för att hitta min egen stig att vandra på.

Det har inte alltid varit en enkel resa. Min första terminskurs i Ashtangayoga, lämnade jag den första klassen innan vi ens kommit igenom halva programmet och tänkte, aldrig mer. När nästa termin startade bestämde jag mig för att jag skulle prova igen och delta alla tio gånger, hur tråkigt, svårt och besvärligt det än var. Efter fyra gånger, ville jag inte gå hem längre.

Efter hand har yoga blivit en naturlig del av min vardag, vid sidan av vandring, hälsosam mat och inte minst alla hälsoböcker som jag har slukat. Känslan av att vilja dela med mig av allt som har gett mig så mycket, blev bara starkare och starkare.

En helg bjöd jag in några kära vänner till en må bra-helg på Vemdalsskalet. Vi åt god och välgörande mat på lokala råvaror, skrattade, mediterade i morgonsolen, sjöng mantran, gjorde kundaliniyoga, tog morgonpromenader i tystnad upp på en fjällkant med morgonfika i ryggsäcken, badade i badtunna och bastade i infraröd bastu. Det blev en helt fantastisk helg och där föddes tanken om Happy Retreat.

Utifrån mina egna erfarenheter, må-bra helgen och forskning bestämde jag mig för att Happy Retreat ska byggas utifrån de fyra områdena mat, rörelse, stillhet och medvetenhet. Efter 1,5 år via snirklingar och lärorika vägar, nådde vi fram till Happy Retreat.
Tjoho, nu kör vi!

Varukorg
Rulla till toppen