Happy Retreat – Jenny Lindblad

Jenny Lindblad

Happy Retreat Vemdalen 2022, 3-4 september
Yoga, glad mat och fjäll

Jenny Lindblad. Foto: Maria Halvarsson Fokuz.se

Jenny Lindblad 

Lic. kostrådgivare paleolitisk kost, instruktör somamove, global yoga river guide, instruktör pe performance, coach starkare mammor, Procedos 3D movement trainer. Lymfmassör.

LEVER/BOR: Handsjön Jämtland 

BRINNER FÖR: Kroppen i rörelse! Hjälpa andra att genom ökad rörelse, styrka och smidighet hitta till en lyckosam känsla och upplevelse kring den egna kroppen! 

DOLD TALANG: proffs på att föda barn!

LÄS MER OM MIG: Instagram@smidigochstark 

Foto: Maria Halvarsson Fokuz.se


Lymfmassage

Lymfmassage handlar om lätt beröring i samverkan med massage. Det är ett slags fösande, pumpande rörelser i lymfsystemets riktning, med andra ord en rytmisk massage med strykningar i lymfflödets riktning.

Den kallas ofta för Manuell Lymfdränage (MLD) och är en lymfflödesstimulerande massage som påverkar lymfvätskan att röra sig snabbare uppåt mot hjärtat. Det är en helkroppsmassage där även ansikte och huvud ingår om man vill. Massagen skiljer sig från övrig massage, då man arbetar med tryck- och nollfas, med bestämt tryck, i lymfans flöden.

Syftet med lymfmassage är att stimulera lymfflödet och ibland leda bort lymfvätska från svullna områden med skadade eller överbelastade lymfnoder (lymfknutor). Lymfvätskan leds då till friska områden där vätskan kan tas omhand. Vissa partier på kroppen kan behöva  bearbetas djupare men avslutas alltid med strykningar mot närmaste lymfstation.

Somamove

I SOMA MOVE förenas rörelse och kunskap, grundad på teorin om att använda kroppen som helhet för att bli stark, smidig och skadefri. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Du rör dig i ett konstant flöde där fokus ligger på lust och engagemang i stället för teknik. Rörelserna utförs på golvet och kan kännas yogiska, gymnastiska eller som att de är hämtade från kampsport. De är smidiga, kraftfulla och lite animalistiska men ibland också mer upprätta. Ett pass är c:a 30-45 minuter men även 10 minuters mönster skapar hetta. Passen har skön och kraftfull musik som bakgrund, utan att man behöver följa någon särskild takt eller tempo. Vi räknar inte repetitioner och varje deltagare kan anpassa sin rörelse efter dagsform.

En holistisk träningsform som både är atletisk och mjuk och där du får kombinera rytm, andning, närvaro, intensitet, glöd, djuriska toner, gymnastiska övningar och barfotaträning. Är du nyfiken på att lära känna dig själv och din kropp mer samt vill förbättra din kondition, styrka, explosivitet, stabilitet, rörlighet och koordination så bör du absolut testa SOMA MOVE.

Global yoga

Global Yoga är en utvecklande personlig yogaform anpassad till 2000-talets människa, där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Tekniker från både öst och väst blandas i yogaklasser med precision och flöde. Flöden och positioner anpassas efter varje deltagares dagsform.

Varukorg
Rulla till toppen